top of page

Fietsverhuur op 100m van het appartement

Fietsroutes langs de kust vanuit  Nieuwpoort

Door de stad van vissers en zeilers 20 km

 

Langs deze route peddel je van hoogtepunt naar hoogtepunt. En steeds staan de zee en het water centraal in Nieuwpoort. Ontdek de onderwaterzetting van de IJzervlakte in Westfront, fiets langs de zeedijk, tuur langs duizenden masten in de grootste jachthaven van Europa, stap even af om de indrukwekkende monding van de IJzer te overschouwen, breng een bezoekje aan de visveiling... Genoeg te zien en ontdekken rond Nieuwpoort!Doornpanneroute 38 km

https://www.dekust.be/nl/doen/fietsen-door-de-stad-van-de-vissers-en-zeilers

 

Lange Lisroute 39 km

​

De Lange Lisroute trekt zich op gang vanuit Veurne en maakt dan een lus door 'het Blote', zoals de inwoners hier zeggen tegen het ongerepte, horizontale landschap van de polders. Je vertrekt vanop de prachtige Grote Markt en fietst richting Nieuwpoort. Het eerste deel van deze route volgt voornamelijk het kanaal Veurne-Nieuwpoort. De streek waar we nu doorrijden is volledig plat, er zijn zelfs nauwelijks bomen. Eenmaal aan gekomen in Nieuwpoort-stad fiets je recht naar het hart van de stad: het Marktplein. Een ideale plaats voor een tussenstop op één van de terrasjes. Eenmaal terug op ons stalen ros passeren we het sluizencomplex De Ganzepoot, het Spaarbekken en rijden we onder de E40 door. In Ramskapelle volgen we de oude spoorlijn Nieuwpoort-Diksmuide en via Booitshoeke bereiken we terug de markt in Veurne.

www.fietsroute.org/fietsen/fietsroute/langelisroute

​

​

Nieuwpoort - Diksmuide 25 km

​

Van de havenheul in Nieuwpoort tot de ijzertoren van Diksmuide. Een prachtig stukje natuur langs de ijzer waar je onderweg naar Diksmuide kan stoppen aan het oorlogsmuseum van 14-18 + een bezoek aan de loopgraven zeker de moeite waard zijn! 

www.routeyou.com/nl-be/route/view/45782/fietsroute-west-vlaanderen-nieuwpoort-diksmuide

 

Doornpanneroute 38 km

​

De Doornpanne vormt samen met De Hoge Blekker en De Schipgatduinen een 240 ha groot duinmassief.
Het centrale deel is eigendom van de Intercommunale Waterleidingsmaatschappij Veurne Ambacht (IWVA) en fungeert als waterwingebied. Andere delen hebben het statuut van Vlaams Natuurreservaat en worden beheerd door de Vlaamse Gemeenschap.

Het gebied omvat uiteenlopende duintypes, van stuifduinen en duingraslanden tot dichtbegroeide pannen en gefixeerde binnenduinen.
De kern van het duinencomplex bestaat uit een brede depressie (panne), waarvan de begroeiing een mozaïek vormt van bos, struweel en open duinvegetatie.
Errond situeert zich een gordel van stuifduinen met onder andere de hoogste duintop van de Vlaamse kust (de Hoge Blekker 33 m).

De Doornpanne vormt sinds 1975 een beschermd landschap en werd dan ook opgenomen in de lijst van natuurgebieden met een Europese bescherming (NATURA 2000-netwerk)

www.fietsroute.org/fietsen/fietsroute/doornpanneroute

bottom of page